maanantai 6. toukokuuta 2013

Loppupohdintaa

Kurssilla saimme käyttää oppimisen tukena tabletteja, jotka olivat välillä todella hyödyllisiä. Esimerkiksi mieleen on jäänyt ensimmäinen kerta pöytäpuilla ja lautanauhatunti, jolloin työskentelyohjeita pystyi kätevästi katsomaan ja liikuttamaan omaan tahtiin tabletilla. Tabletti olikin hyödyllisin silloin, kun tarvitaan ohjeita. Tallennusvälineenä en sitä kovinkaan paljon käyttänyt, sillä esimerkiksi kuvien tallentaminen vain itselle oli työlästä. Yritin ensin täydennellä blogiani tabletilla, mutta senkin koin liian hankalaksi. Tallennus- ja muistiinpanovälineenä tabletti toimisi paremmin, jos se olisi vain yhden henkilön käytettävissä.

Sain kurssilla mielestäni hyvät perustiedot kudonnasta, minkä avulla taitoja on helppo kehittää lisää itsenäisesti. Maton reflektointiosuudessa kirjoitin, että haluan olla tukemassa ja edistämässä suomalaista käsityökulttuuria. Jatkamalla kutomista itse ja opettamalla sitä muille voin hyvin välittää tätä osaa käsityöperinteestä eteenpäin.

Kudonnan kurssini voisi tiivistää kahteen sanaan: maailmaa avartava. Erilaisiin kudonnaisiin, kudontavälineisiin, sidoksiin, pujotuksiin ja poimintoihin sekä niiden monipuolisiin mahdollisuuksiin tutustuessa minulle on auennut kokonainen uusi käsityön maailma. Esimerkiksi kävin siskoni kanssa sisustuskaupassa ja minä yllätyin ja hämmästyin, kun nyt ymmärsin, miten erilaiset kudotut pinnat on tehty. Nyt ymmärrän paljon paremmin kankaiden rakennetta ja niiden tekoprosessia, vaikka oppimista on vieläkin varmasti loputon määrä. Oppimiani asioita tärkeämpää on kuitenkin mukaan saamani innostus kutomisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti